Bujanovac za Savet Albanaca daje 5 miliona dinara, Preševo 0

Bujanovac, 27. decembar 2022. Opština Bujanovac će finansirati Nacionalni savet Albanaca (NSA) sa 5 miliona dinara u 2023. godini, iz Medveđe za NSA stiže 400.000 dinara, a Opština Preševo savetu neće dati ni dinara. Zbog ovoga je šef NSA Ragmi Mustafa predsednika Preševa Šćiprima Arifija nazvao klovnom.

Mustafa kaže da je potpuno neshvatljivo da opština u kojoj dominiraju Albanci u budžetu nema predviđena sredstva za aktivnosti NSA.

“Šta više, predsednik Preševa i Aleternative za promene, na nedavnim izborima za NSA za predsednika ove institucije kandiduje „sina komandanta“, a samo posle mesec dana kasnije za istu instituciju neće da izdvoji ni dinar. Završena je tvoja prevara. Raskrinkana je tvoja instrumentalizacija OVPMB. Takav si bio sve vreme. Ti si klovn”, poručio je je Mustafa predsedniku opštine Preševo Šćiprimu Arifiju.

Na izborima za NSA 13. novembra pobedila je Partija za demokratsko delovanje (PDD) sa Mustafom kao kandidatom za predsednika.

Lista Arifijeve Alternative na čelu sa Leventom Ćazimijem, sinom Ridvana Ćazimija, poznatijeg kao Komandant Leši,  dobila je 300 glasova manje.

PDD je potom inicirala pregovore oko nove većine u NSA, koji još uvek nisu okončani.

NSA: Verifikovani mandati, rok od 30 dana za dogovor o koaliciji

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *