Pomoć za školske drugove: „Svetosavci“ organizuju humanitarni Novogodišnji market

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. decembar 2022. (foto arhiva) – Učenici Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu organizovaće sa svojim profesorima u četvrtak (29. decembar)  humanitarni Novogodišnji market na kojem će prikupljati novac za svoje školske drugove slabijeg materijalnog stanja.

Drugi deo marketa će biti posvećen promociji lokalnih preduzetnika za šta će biti zaduženi učenici Ekonomske sekcije koju vodi profesorka Ivana Mitrović.

Đaci iz školskog parlamenta sa profesorkom Aleksandrom Bojković prodavaće čestitke i ukrase koje su sami izradili.

Novogodišnji market će se održati na gradskom trgu i počinje od 9:30 časova.

-Novac koji prikupimo podelićemo učenicima koji su materijalno ugroženi. Nekome će se pomoći po pitanju troškova za prevoz, recimo, nekome u pripremi za maturu – kaže Bojkovićeva za Bujanovačke.

Po rečima profesorke Mitrović, namera dece je da u novogodišnjoj atmosferi pomognu školskim drugarima i to je humanitarni deo događaja, a u drugom delu, koji nije humanitarnoh karaktera, baviće se promocijom lokalnih firmi, odnosno prodajom njihovih proizvoda.

-Pripremili smo market po ugledu na one koji su održavaju u većim gradovima. Stupili smo u kontakt sa firmama koje su nam izašle u susret, deca će prodavati njihove proizvode, u okviru aktivnostu Ekonomske sekcije. Pozivam Bujanovčane da sutra dođu na trg vide šta su deca spremila – kaže ona.  




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *