Haliliju produžen mandat, nastavlja da vodi JP Komunalac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. januar 2023. Bujanovačkim Javnim preduzećem “Komunalac” i u 2023. godini će upravljati Privremeni organu na čelu sa Ruždijem Halilijem. Haliliju je na poslednjoj sednici Skupštine na kraju godine produžen  mandat na još šest meseci.

On je 2020. godine prvi put imenovan za predsednika Privremenog organa i određen mu je rok od 3 meseca da „napravi presek stanja u preduzeću i podnese izveštaj Skupštini“.

Tada je opštinska vlast najavila da će po isteku roka Skupština imenovati direktora u punom kapacitetu ili vršioca dužnosti, odnosno da više neće biti Privremenog organa.

Do toga nije došlo ni posle dve i po godine.

Za to vreme građani su negodovali zbog lošeg vodosnabdevanja, katastrofalnog stanja na gradskoj deponiji na kojoj redovno izbijaju požari, kao i smeća na ulicama.

Ali Aslani: Požar na deponiji ugašen, Komunalac sanira teren

Nezadovoljstvo je kulminiralo protestom meštana sela oko Bujanovca zbog nestašice vode 2021. godine.

Privremeni organ za upravljanje komunalnim preduzećem formirala je pre deset godina opštinska vlast na čelu sa Nagipom Arifijem.

Cilj je bio da Privremeni organ izvuče preduzeće iz finansijske krize i loše situacije.

Uz Halilija kao predsednika u ovom telu ostaju i Naim Salihu i Isak Rašiti, kao članovi, navodi se u rešenju o produžetku mandata.

Građani skoro otplatili dug za struju JP Komunalac od 110 miliona, Opština spremila još 6,3




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *