Musliju ne odustaje od mesta predsednika Saveta Albanaca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. januar 2023. Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua ne odustaje od zahteva da ovoj stranci pripadne mesto predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA). Iz stranke zamenika predsednika opštine Bujanovac u nedelju je saopšteno da će oni ili voditi NSA ili biti u opoziciji.

Poručili su i da su nedavna dešavanja u savetu, na čijem čelu je prethodne četiri godine bio Ragmi Mustafa iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), pokazala da je NSA potreban novi lider.

PDP je na izborima 13. novembra osvojio 2 od 15 mandata u savetu i od tada zahteva mesto predsednika,  što odbija PDD – stranka koja je pobedila na izborima i inicirala pregovore o novoj većini.

PDD traži od drugih stranaka da formiraju većinu u Nacionalnom savetu Albanaca

Na upozorenje PDD da bi neuspeh u formiranju većine u NSA mogao da utiče i na lokalnu vlast u Bujanovcu, iz Muslijuove stranke poručuju da je to za njih neprihvatljivo.

-Za nas je neprihvatljiva tendencija da se nesuglasice oko NSA reflektuju na druge političke procese, posebno u opštini Bujanovac, jer je naša pozicija po pitanju koalicije za Bujanovac nepokolebljiva do poslednjeg dana – navodi se u saopštenju.

Na vlasti u Bujanovcu je koalicija Demokratske partije Nagipa Arifija, PDD Šaipa Kamberija i stranka Šćiprima Muslijua.

Ove tri stranke imaju većinu i u NSA (9 mandata), ali dogovora još uvek nema upravo zbog zahteva PDP da njihov kandidat Nevzad Lutfiu bude novi predsednik.

Za formiranje novog rukovodstva saveta stranke imaju rok do 13. januara ili će uslediti privremene mere i ponavljanje izbora.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *