Opština Bujanovac iz budžeta plaća 10.000 evra za članstvo u Zajednici albanskih opština

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. januar 2023. Za članstvo u Zajednici albanskih opština u regionu Opština Bujanovac godišnje plaća 10.000 evra, saznaju Bujanovačke. Šta su građani do sada dobili od članstva u uniji čiji je primarni cilj ekonomski razvoj i turizam Bujanovačke su pokušale da saznaju od šefa kabineta predsednika opštine Salija Salihija i predsednika Skupštine Envera Ramadanija, ali na naše pozive i poruke oni nisu odgovarali.

Uplata članarine za 2023. godinu regulisana je na poslednjoj sednici Opštinskog veća 6. januara, po zahtevu Zajednice.

Bujanovac je član Zajednice albanskih opština od 2021. godine što znači da je za članarinu od novca svih građana do sada plaćeno 30.000 evra.

Prijem u članstvo Opštine Bujanovac ozvaničen je na sastanku Generalne skupštine Zajednice  u Tirani juna 2021. godine.

Skupština: Bujanovac i zvanično deo Zajednice albanskih opština u regionu

-Članstvo Bujanovca u ovoj Zajednici je od velikog značaja, jer će nam saradnja sa ostalim albanskim opštinama u regionu omogućiti ekonomski razvoj, ali i napredak u oblasti obrazovanja, kulture, turizma i sporta – rekao je tada predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

Pored Bujanovca, u Zajednici su kosovske opštine Priština, Peć, Prizren, Uroševac i Đakovica, albanske Tirana i Đirokastra; Tetovo, Čair i Gostivar u Severnoj Makedoniji; Tuzi i Ulcinj u Crnoj Gori; Preševo u Srbiji.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *