Alternativa hoće da izbaci Kamberija iz Saveta Albanaca, u koaliciju zovu Nagipa i Muslijua

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. januar 2023. Neuspeh Partije za demokratsko delovanje (PDD) da sa svojim partnerima u lokalnoj vlasti u Bujanovcu – Demokratskom partijom (DP) Nagipa Arifija i Pokretom za demokratski progres (PDP)  Šćiprima Muslijua – oformi i većinu u Nacionalnom savetu Albanaca (NSA) sada pokušava da iskoristi Alternativa za promene koja poziva Arifija i Muslijua u koaliciju.

-Alternativa poziva DP, PDP i Demokratsku partiju Albanaca na pregovore o izgradnji novog rukovodstva u NSA, pritom ni na koji način ne dovodeći u opasnost lokalnu vlast u Bujanovcu – poručuju iz Alternative.

Iz stranke predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija kažu da bi se na ovaj način NSA konačno otarasio korumpiranog rukovodstva iz PDD, stranke Šaipa Kamberija.

Uz to bi se, kako navode, NSA zaštitio od formiranja privremenog organa od strane Beograda, do čega će doći ako se do 13. januara ne postigne dogovor o novoj većini.

-Građani Preševske doline i šire svedoci su da je poslednjih nedelja i meseci  Savet primer za loše upravljanje i korupciju. Našim dogovorom bi se vratilo dostojanstvo ovoj instituciji i vraća poverenje u zastupanje interesa Albanaca u Preševskoj dolini – navode iz Alternative.

Ova stranka je na izborima 13. novembra dobila oko 300 glasova manje od pobedničke PDD, ali su obe stranke osvojile po pet mesta u savetu.

Alternativa je u Bujanovcu opozicija opštinskoj vlasti DP-PDD-PDP.

Za većinu u NSA potrebno je osam glasova, a pored Alternative i PDD koje imaju po pet predstavnika, Arifijeva i Muslijuova stranka imaju po dva, dok iz redova DPA dolazi jedan član.

Arifi traži da se bujanovačka vlast preslika na Nacionalni savet Albanaca

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *