Pomozimo Aleksandru, za lečenje u Turskoj treba sakupiti 23.000 evra

Bujanovac,12. januar 2023. Trinaestogodišnjem Aleksandru Stanojeviću iz Surdulice pre četiri godine otkrivena je cista na mozgu koja onemogućava da ima normalan razvoj i socijalni život. Lečenje matičnim ćelijama u Turskoj košta preko 23 hiljade evra, a pregled je zakazan za 20. januar.

Aleksandar je dete iz uredne trudnoće i u ranom detinjstvu se normalno razvijao. U drugom razredu osnovne škole počeo je da oseća jake i česte glavobolje. Roditelji su odmah potražili lekarsku pomoć.

-Lečenje je počelo 2019. godine u Kliničkom centru u Nišu, tada mu je nađena cista. Zatim idemo u Beograd, tamo je lečen kod neurologa, pronađeno mu je oštećenje očnog dna – priča za RTS Dragana Stanojević, Aleksandrova majka.

Aleksandar redovno pohađa školu, ali nastavu prati po posebnom programu. Cista mu onemogućava da ima normalan socijalni život, javljaju mu su promene u ponašanju, agresivnost prema vršnjacima, povlačenje u sebe. Slabo komunicira i funkcioniše na ispod prosečnom nivou za svoj uzrast.

Porodica Stanojević je iz sela Mačkatica, ali se zbog blizine zdravstvenih centara preselila u Surdulicu.

-Zbog dece smo došli, zbog škole, zbog lečenja, pošto u selu nema škola. Mi radimo tu, snalazimo se nekako, radim više poslova da bi izdržavao decu – ističe Goran Stanojević, Aleksandrov otac.

Za specijalističke preglede, lečenje, tretmane matičnim ćelijama u klinici „Liv“ u Turskoj, treba prikupiti oko 23 hiljade evra.

Udruženje „Humano srce“ iz Surdulice sakupilo je oko 200 hiljada dinara za hotelski smeštaj i hranu jer fondacija Budi human ne snosi troškove.

Da bi Aleksandar izašao iz ove borbe kao pobednik potrebni smo mu mi!

Prikupljanje pomoći organizovala je fondacija Budi human i za Aleksandra treba poslati sms 1411 na 3030.

Uplatu možete izvršiti i na dole navedene račune.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *