Dom zdravlja: U Bujanovcu nema morbila

Bujanovac, 13. januar 2023. U Bujanovcu nema registrovanih slučajeva morbila, ali bi obuhvat vakcinacije mogao da bude veći, rečaleno je našem portalu Domu zdravlja.

-Iako situacija nije loša, uvek postoji prostor da se poboljšaju stvari i da se podigne svest, naročito kod mladih roditelja, o značaju imunizacije MMR vakcinom-kaže direktorka dr Daliborka Pavlović.

-Apelujem da mladi roditelji budu malo manje neverne Tome i da više veruju medicini i nauci uopšte, jer nema potrebe imunizaciju toliko odlagati – poručuje ona.

U Srbiji su ove nedelje potvrđeni prvi slučajevi malih boginja.

Direktorka je naglasila i značaj Gardasil vakcine, odnosno vakcine protiv HPV virusa i podsetila građane da je vakcina besplatna i dostupna u Domu zdravlja Bujanovac.

-Vrlo je slab odziv kada je reč o vakcini protiv HPV virusa, do sada je vakcinisano samo 13-oro dece. Toliko je nepoverenja među roditeljima, a toliko žena nažalost oboleva od raka grlića materice, da smatram da bi ozbiljno trebalo poraditi na dizanju svesti i ukazati na ogroman značaj ove vakcine – poručuje direktorka Doma zdravlja.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *