Svetosavci ponovo u klupama, žurka za Badnji dan najbolji provod tokom raspusta

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 16. januar 2023. Bujanovački srednjoškolci zimski raspust proveli su kod kuće, a najveći utisak ostavio im je odlazak po badnjak i proslava Badnje večeri na trgu.

Učenici SŠ „Sveti Sava“ u Bujanovcu raspust su proveli kod kuće i iskoristili dvonedeljnu pauzu uglavnom za odmor i zabavu po kafićima i igraonicama.

-Novu godinu smo dočekali kod drugara, bilo je super, ali je ipak najveći utisak na nas ostavio odlazak po badnjak – kažu za naš portal Jovan i Dimitrije, učenici drugog razreda.

Anastasija, Milica i Sara, učenice prvog razreda, raspust i praznike provele su u krugu porodice, a našle su vremena i da pročitaju po koju lektiru i pripreme se za drugo polugođe.

Za Nikolu i Uroša raspust je bio prilika za izlaske po gradu i igraonicama, ali kao najveći utisak izdvajaju Badnje veče provedeno sa porodicom i činjenicu da su obojica pronašla novčić u česnici.

Dvoje učenika je navelo da je bilo kod rođaka na po par dana.

Zimski raspust završen je za bujanovačke srednjoškolce, dok će osnovci odmarati i ove nedelje.

Sledećeg meseca sve čeka novi mini raspust koji će početi 15. februara na Dan državnosti i trajaće do 20. februara kada će učenici ponovo biti u klupama.

Pored ovog u drugom pologodištu učenici će imati i prolećni, odnosno uskršnji raspust, koji počinje 10. i traje do 18. aprila.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *