Mitrović: Lokalna vlast ostaje, iako se tamo svi međusobno mrze

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. januar 2023. Šef bujanovačkih naprednjaka i lider najveće opozicione grupacije u Skupštini opštine Bujanovac Nenad Mitrović ne očekuje da će neuspeh u formiranju većine u Nacionalnom savetu Albanaca (NSA) prozrokovati raspad vladajuće albanske koalicije u Bujanovcu.

-Ovakva lokalna vlast u Bujanovcu je 2020. godine formirana pod pritiskom spolja. Nisu oni zajedno zbog ideologije ili programa, nemaju nikakve sličnosti i u toj koaliciji odavno niko ni sa kim ne razgovara. Ova koalicija je formirana isključivo protiv Srba – kaže Mitrović.

Zbog svega toga, naglasio je, očekuje da će aktuelna vlast voditi opštini do kraja mandata.

Bujanovačke su ranije pisale da je zbog neuspeha u pregovorima oko novog rukovodstva NSA između Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija i Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua doveden u pitanje opstanak koalicije koju ove stranke imaju na lokalnom nivou u Bujanovcu.

PDD: Partneri iz vlasti u Bujanovcu su izdali i nas i ideju “Više Kosova u dolini”

Iz PDD su dan nakon isteka roka za izbor predsednika NSA, što će za posledicu imati uvođenje privremenog organa u ovu instituciju od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava, žestoko optužili koalicione partnere za kršenje principa koalicije i najavili donošenje odluke kako će dalje postupati zbog ovoga.

Stranka Šćiprima Muslijua je potom odgovorila optužbama za finansijske zloupotrebe koje je PDD počinila tokom vođenja saveta u prethodne četiri godine.

Žestoke optužbe među albanskim strankama zbog raspodele kosovskog novca

Aktuelna dešavanja oko saveta Mitrović nije želeo da komentariše.

Rekao je samo da nije dobro što nije izabrano rukovodstvo, jer NSA zastupa albansku nacionalnu manjinu i on ovoj instituciji želi sve najbolje.

-Bilo bi dobro da savet funcioniše za dobrobit albanske zajednice i radi na ostvarivanju kulturoloških i svih ostalih prava ove nacionalne manjine – zaključio je Mitrović.

NSA će u naredna dva meseca, do ponavljanja izbora, voditi predsednik i četiri člana koje odredi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

 




One thought on “Mitrović: Lokalna vlast ostaje, iako se tamo svi međusobno mrze

  1. Nikola

    Gospodine Mitrovicu, koliko ste srba iz Bujanovca zaposlili? Mislim iz grada, a ne iz sela. I da ste na vlasti nista ne biste uradili. Mladi iz Bujanovca odlaze jer nemaju posao dok vi zaposljavate one iz sela koji ne zele da zive u Bujanovcu, a rade u njemu plus kuce grade u Vranju. Hocemo resenje za nas srbe iz Bujanovca.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *