U Bujanovcu 20 kovid pozitivnih od početka godine

Bujanovac, 18. januar 2023. Od početka godine u Bujanovcu registrovano 20 kovid slučajeva, među kojima je i jedan zdravstveni radnik. Kliničke slike za sada su blage – poručuju iz Doma zdravlja.

-U bujanovačkoj kovid ambulanti juče su pregledana 64 pacijenta, urađeno je 19 testa od kojih su 3 pozitivna, među njima i jedan zdravstveni radnik – kaže za naš portal direktorka Doma zdravlja Dr Daliborka Pavlović.

Ukupan broj pregleda u januaru iznosi 677, od toga 654 pregleda odraslih i 23 pregleda dece. Broj kovid pozitivnih do sada je 20.

-Kliničke slike su uglavnom blage, pacijentima je zahvaćen gornji respiratorni trakt, što znači da se virus ne spušta na pluća i nemamo slučajeva bronhopneumonije – dodaje direktorka.

Na teritoriji Pčinjskog okruga u prethodna 24 časa testirano je 295 osoba, a kod  33 registrovan je pozitivan nalaz.

Najviše pozitivnih je u Vranju (27), sledi Bujanovac sa 3, dok je u Surdulici, Vladičinom Hanu i Trgovištu registrovan samo po jedan slučaj. Preševo i Bosilegrad za sada su bez pozitivnih na koronavirus.

U Srbiji je za 24 sata registrovano još 1.003 slučaja koronavirusa, od 12.542 testirana uzorka. Od posledica kovida preminule su 3 osobe. Na bolničkom lečenju je 295 pacijenata, od kojih je 12 na respiratoru, objavljeno je na sajtu covid19.rs.




One thought on “U Bujanovcu 20 kovid pozitivnih od početka godine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *