Bujanovcu i okolini ne prete poplave, ipak neka dvorišta u Novom Naselju pod vodom

Bujanovac, 23. januar 2023. Opasnosti od poplava u opštini Bujanovac za sada nema i situacija je u potpunosti pod kontrolom, rečeno je u ponedeljak našem portalu u opštinskom Štabu za vanredne situacije.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Ali Aslani kazao je za naš portal da se niko od građana do sada nije prjavio bilo kakve probleme.

-Do danas mi nismo imali nikakvih problema, bez obzira što smo dobili upozorenje iz sektora MUP-a na moguće situacije. Nijedna prijava građana nije stigla na našu adresu, jer na sreću nismo ni imali neku veliku kišu – ističe Aslani.

Međutim, situacija ipak nije pod kontrolom kada je u pitanju Novo Naselje, odakle se javljaju meštani čija su dvorišta ponovo poplavljena.

-Kod mene je posle kiše svaki put isti problem. Zbog poplave ne mogu da izađem i odem do svog placa da uzimam drva, kao da sva voda ide ka mojoj kući  i niko ne reaguje – kaže jedan meštanin.

Dodaje da je inspekcija ranije bila da izvrši uvid, ali da se nista nije promenilo.

-Svake godine ista priča – kaže on ogorčeno.

Jugozapadni deo Srbije. Novi Pazar, Prijepolje i Rašku, prethodnih dana pogodile su velike poplave, u kojima je stradalo dvoje ljudi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *