Glišić iz SNS rekao da Vučić razmišlja o povlačenju, deo rukovodstva stranke tražio odbijanje pregovora o Kosovu

Bujanovac, Beograd, 23. januar 2023. (Foto arhiva)- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku sa najbližim saradnicima u centrali stranke da će se povući sa mesta predsednika, preneo je čelnik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, prenosi RTS.

Mediji prenose da je na sastanku bilo nesuglasica i poziva da se odbiju pregovori sa SAD i EU. Na te nesuglasice je, kako se navodi, reagovao predsednik Vučić i rekao da ako neko misli da može bolje od njega da vodi državu on je spreman da im to prepusti i potom otišao sa sastanka.

Darko Glišić je nakon sastanka izjavio za TV Pink da ako predsednik Vučić ostane pri svome da podnese ostavku da je to kraj SNS-a i kraj karijere koju je SNS imala na političkoj sceni Srbije.

Nakon toga sledi, smatra, nešto što je, kako je rekao, „najcrnji i najgori scenario za Srbiju“ koji ne sme ni da zamisli.

Bilo je, kaže, teško veče.

Iako nije obrazložio da li je predsednik rekao u kojim okolnostima će podneti ostavku, da li na mesto predsednika stranke ili Republike, Glišić je ponovio da „ako je podnese i ako ostane pri tome, to je nešto najgore što će se desiti Srbiji“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *