Kosovska ministarka u Preševu proveravala na šta se troši novac iz Prištine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. januar 2023. Kosovska ministarka prosvete Arberie Nagavci posetila je u ponedeljak Preševo kako bi se uverila da novac kosovske vlade, koji raspodeljuje Nacionalni savet Albanaca (NSA) u Srbiji, dolazi do onih kojima je namenjen.

U društvu predsednika NSA u prošlom mandatu Ragmija Mustafe ministarka je obišla škole i vrtiće kojima se, kako kaže Mustafa, realizuju projekti pomoći.

-Gotovo 40.000 udžbenika za 4.010 učenika osnovnih škola, 950 udžbenika za predškolsku decu, 20 asistenata za decu u predškolskim i osnovnim školama sa posebnim potrebama u Preševu, kuhinja u Predškolskoj ustanovi „8. mart“ u Preševu, promocija knjige za decu „Čarolija jastuka sa zvonom“ autorke Aferdite Salihu – nabrojao je Mustafa na šta se troši novac.

Pored ovoga, dodao je, NSA finansira još 75 projekata uz podršku kosovske vlade u okviru memoranduma koji su krajem prošle godine potpisali on i kosovski premijer Albin Kurti.

-Realizacija projekata će demantovati svakog klevetnika i svakog pesimistu – poručio je Mustafa na Fejsbuku.

Bujanovačke su ranije pisale da su albanske stranke u Bujanovcu i Preševu žestoko kritikovale način na koji NSA pod vođstvom Partije za demokratsko delovanje (PDD) deli novac sa Kosova, optužujući stranku Šaipa Kamberija za korupciju i zloupotrebe u korist svojih članova.

Stranke optužuju NSA i PDD: Novac od kosovske vlade dele svojim članovima




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *