Mitrović Saši Arsiću: Ne prosipaj demagogiju, Vučić ispravlja vaše greške

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. januar 2023. „Arsiću, nemoj da rušiš sopstvenu državu“, poručio je šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović u odgovoru na saopštenje predsednika odbora Narodne stranke (NS) u Bujanovcu Saše Arsića koji je optužio naprednjake i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne rade ništa za Srbe na ovim prostorima.

-Arsić samo rasipa jeftinu demagogiju i ozbiljnu temu kao što je Kosovo i Metohija koristi u dnevnopolitičke svrhe. Mogao bih da kažem svašta o njemu, koji je zadnjih 10 godina aktivni političar u Bujanovcu, a obavljao je i neke funkcije, ali neću, nije vreme za svađe, već za jedinstvo – rekao je Mitrović za Bujanovačke.

Šef stranke Vuka Jeremića u Bujanovcu danas je saopštio da je svima jasno da će Vučić priznati Kosovo, a Mitrović odgovora da lekcije ne može da deli on, čiji predsednik stranke je Kosovo priznao još 2008. godine.

Arsić: Srbi u Bujanovcu da se zapitaju kako ih Vučić štiti

-Upravo je Arsićev šef Vuk Jeremić priznao takozvano Kosovo postavljajući ono čuveno nesrećno pitanje o kosovskoj nezavisnosti Međunarodnom sudu pravde. To je pomoglo Kosovu da ga priznaju mnoge države u svetu i sada će oni Aleksandru Vučiću da dele lekcije – kaže Mitrović.

Vučić, kako kaže, ispravlja greške koje su u prošlosti učinili Jeremić i bivše državno rukovodstvo.

-Predsednik Srbije je pozvao na jedinstvo i društveni dijalog po pitanju Kosova. Poslao je jasnu poruku o srpskim nacionalnim i državnim interesima i da mu nije bitna politička karijera, već da mu je Srbija na prvom mestu – naglasio je narodni poslanik.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *