Bujanovac i okolina se dave u smeću, podjednaka odgovornost građana i nadležnih

Bujanovac, 26. januar 2023. U Bujanovcu i okolini i dalje je mnogo divljih deponija i utisak građana je da grad tone u smeće zbog njihovih neodgovornih i nesavesnih sugrađana, dok nadležna komunalna inspekcija i JP „Komunalac“ ne rade koliko bi trebalo da bi se ružna slika grada promenila. Bujanovačke su nebrojeno puta pisale o ovom problemu čime smo izazivali reakcije nadležnih, međutim, građani s pravom traže više.

-Inspekcija na teren non-stop, kazne za oni koji bacaju smeće gde god stignu, jer apeli nikada nisu doneli ništa, i što brže uklanjanje smeća – zahtevaju čitaoci našeg portala.

Prva slika koja dočeka oni koji dolaze u Bujanovac starim auto-putem je ruglo kod nekadašnjeg Motela.

Divlja deponija je tu duže vreme, kažu čitaoci Bujanovačkih – nekad je gomila smeća manja, nekad veća, ali trajnog rešenja nema.

-Nema šta nema od đubreta, garderoba, plastika, koferi, kese, flaše, gume. I to stoji tako bar godinu dana – kaže naša čitateljka.

Jedna od kritičnih tačaka je kod mosta na putu prema selu Lopardice.

Tamo smo zatekli još veću deponiju, a smećem je zatrpano i korito Trnovačke reke.

O katastrofalnom prizoru kod dva mosta na putu prema Levosoju, ali i o mnogim drugim lokacijama, već smo pisali.

Divlje deponija svuda: Bujanovac tone u smeće

Načelnik opštinske inspekcije Metin Ramizi više puta je isticao da komunalna inspekcija reaguje po prijavi građana ili ako na licu mesta zatekne onog ko baca smeće.

-Uvek kada dobijemo informaciju o bacanju smeća van mesta predviđenog za to, naša ekipa izađe na teren da  proveri. Ako imamo dokaze i podatke ko od građana to radi, odmah pokrećemo postupak protiv njih, a ako su počinioci nepoznati onda nalažemo Komunalcu da ukloni divlju deponiju – rekao je on u sredu.

Tako ponovo dolazimo do JP „Komunalac“ – njihovo je da čiste.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *