Lista čekanja i u bujanovačkom vrtiću

Piše: I. Jovanović

Vesna Aleksić

Bujanovac, 26. januar 2023. Na upis u vrtić „Naša radost“ u Bujanovcu čeka oko dvadesetoro dece. Lista čekanja postoji za sve vaspitne grupe, osim za predškolsku.

-Sve predškolce smo upisali – kaže za naš portal pedagog vrtića Vesna Aleksić.

Upis dece u vrtić traje tokom cele godine, a roditelji se svakodnevno mogu informisati o tome kada njihovo dete može da krene u vrtić, u zavisnosti od toga koliko je dece na listi čekanja.

U svakoj grupi, počev od mlađe jaslene na listi čekanja je po troje-četvoro dece u proseku.

-Prednost imaju deca samohranih roditelja, deca kojoj je potrebna  posebna podrška, deca iz hraniteljskih porodica, deca iz socijalno ugroženih porodica, kao i deca čija oba roditelja rade.  Mi se trudimo da svakome izađemo u susret – ističe Aleksićeva.

Da bi dete krenulo u vrtić potrebno da je da ima potvrdu od pedijatra da je zdravo i da je primilo sve vakcine koje su predviđene za njegov uzrast.

Period adaptacije je 2 do 3 nedelje, što zavisi od samog deteta, jer je svako individua za sebe. Preporučuje se da jedna ista osoba dovodi i odvodi dete dok traje adaptacija.

Predškolska ustanova „Naša radost“ u Bujanovcu, sa svojim područnim grupama ima ukupno 43 grupe i 54 vaspitača, od kojih je 23 samo u bujanovačkom centralnom vrtiću.

Na celodnevnom boravku u Bujanovcu je ukupno 278 dece, dok je u područnim grupama 223 deteta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *