Opština čeka rezultate konkursa za sređivanje Bujanovačkog jezera

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 26. januar 2023. Projekat Evropske unije, vredan 10 miliona dinara za izgranju puta do Bujanovačkog jezera, još uvek čeka odobrenje, ali je prošao onaj vezan za zaštitu od poplava – poručuju iz Opštine Bujanovac. Načelnica Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović kaže da se projekat tiče ne samo puta, već i ostale infrastrukture vezane za jezero.

Jedan projekat smo podneli u ime preduzeća „Komunalac“, a tiče se preventivnih radova vezanih za poplave i taj projekat nam je prošao, odnosno sredstva su odobrena. Glavni rezultat toga je kupovina bagera za ovo javno komunalno preduzeće – ističe Azemovićeva.

Drugi projekat se odnosi na infrastrukturu Bujanovačkog jezera i izrađena je, kako kaže, kompletna projektna dokumentacija.

Projekat je spreman, čekamo rezultate, ako prođe super, ako ne prođe važno je da imamo spreman projekat i da možemo da konkurišemo i na nekom drugom mestu – kaže načelnica Odeljenja za investicije i razvoj.

Prema njenim rečima, kroz program prekogranične saradnje opština je konkurisala samo za put, jer je toliki bio iznos predviđenih sredstava, ali je projektno-tehnička dokumentacija izrađena ne samo za put, već i za sve ostale sadržaje vezane za jezero.

-U projekat je uključena i dokumentacija za uređenje obale, za dečje igralište na jezeru, za uređenje kanala kojim se voda s planine sliva u jezero, za kompletnu elektrifikaciju puta do krajnje tačke jezera i za uređenje kompletne plaže, objašnjava sagovornica.

Podsetimo, Opština Bujanovac i severnomakedonsko Lipkovo, u okviru prekogranične saradnje „Srbija – Severna Makadonija, zajednički su konkurisali za oko 200.000 evra iz fondova Evropske unije sa projektima za razvoj turizma, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Spreman projekat za Bujanovačko jezero, investicija od 100.000 evra




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *