“Svetosavci” obeležili Dan škole, nagrade za profesorku i četvoro učenika

Piše:: I. Jovanović


Bujanovac, 27. januar 2023. – Škola “Sveti Sava“ u Bujanovcu danas je obeležila Dan škole svečanom akademijom u velikoj sali Doma kulture Vuk Karadzić, a Svetosavsku nagradu dobili su profesorka biologije mr Lidija Nedić, učenice četvrtog razreda Anastasija Janjić, Anastasija Jovanović i Aleksandar Krstić, kao i učenik drugog razreda Despot Veljković.

Svečanost je počela himnom, nakon koje je usledila kratka priča o Svetom Savi, a zatim i hor sa pesmom „Vera naša“.

Direktorka Svetlana Manasijević obratila se prisutnima i poželela dobrodošlicu.

-Danas smo svi mi ovde da nastavimo ono što je Sveti Sava započeo. Ima nas mnogo, srećni smo što smo uzgajatelji, blagosiljamo onaj dan kada smo postali nastavnici. Mi smo umetnici, maštari, pronalazači, vizionari, mi pišemo ličnost budućeg čoveka, bez nas nema svetle budućnosti – rekla je direktorka Manasijević.

Profsorka Lidija Nedić da joj nagrada posebno znači jer dolazi od kolega:

-Svaka nagrada znači, međutim nagrada koja dolazi od strane kolega i kolektiva ima posebnu važnost i značaj. To mi je podstrek da i u budućnosti nastavim da predano radim sa učenicima i da dam svoj maksimalni doprinos kolektivu Stručne škole „Sveti Sava“ – kazala je profesorka biologije mr Lidija Nedić za naš portal.

Za Despota Veljkovića, učenika drugog razreda, ova nagrada je, kako kaže, potvrda njegovog truda i angažovanja, a ujedno i podstrek za dalji rad.

Direktorka škole uručila je i zahvalnice načelnici Školske uprave Leskovac Marini Ilić, republičkom inspektoru Ministarstva prosvete Danijeli Mitić, episkopu vanjskom gospodinu Pahomiju, protojereju stavroforu Novici Nikolić i ostalima.

Publika koja je napunila salu imala je priliku da uživaja u dramskom prikazu scena iz romana Zona Zamfirova, a sam kraj svečane akademije bio je rezervisan za splet igara KUD „Soko“ iz Bujanovca.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *