Zamenik predsednika opštine traži spomen ploču u Bujanovcu za svog oca Jonuza Muslijua

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 31. januar 2023. – Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju zatražio je od Opštinskog veća da pokrene inicijativu za postavljanje spomen ploče njegovom ocu Jonuzu Muslijuu na nekom javnom mestu u Bujanovcu.

Mlađi Musliju je tražio da se u dnevni red sednice Opštinskog veća, koja je u u toku, uvrsti njegov predlog o spomen ploči, ali to nije prihvaćeno sa obrazloženjem da se mora ispuniti zakonska procedura.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je da se u ovoj stvari treba strogo držati zakona.

-Zakonski put je obraćanje Odeljenju za urbanizam, pa inicijativa za izmenu urbanističkog plana, potom da se obratimo Zavodu za spomenike, pa da obrazujemo komisiju koja će postupati dalje. Da sve bude u skladu sa zakonom da nam se ne desi ponovo da ne dobijemo saglasnost nadležnih – rekao je Arifi.

Opština pokrovitelj „Dana sećanja na Jonuza Muslijua“

Njegov zamenik je ovo obrazloženje prihvatio.

Jonuz Musliju je preminuo 2018. godine, a tokom bavljenja politikom bio je u nekoliko navrata predsednik bujanovačke skupštine, vodio je Nacionalni savet Albanaca (NSA) i osnovao i do smrti bio na čelu Pokreta za demokratski progres, koju je potom preuzeo njegov sin Šćiprim. Ova partija osnovana je sa idejom da okupi bivše borce OVPMB posle sukoba na jugu Srbije. Jonuz Musliju je bio i politički komesar Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *