Safet tekstopisac Bujanovačkim poklonio pesmu: Tiho kao lopov nestala si …

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 1. februar 2023. Posle teksta Bujanovačkih Safet Ramadanović Fifi doživljava ogromnu popularnost, javljaju mu se ljudi koje do sada nije poznavao i čuje samo reči hvale. U znak zahvalnosti ovaj talentovani tekstopisac poklanja svoju pesmu našim čitaocima.

Polovina grada ga je, kako kaže, već poznavala, a druga polovina je čula za njega posle pisanja našeg portala. Tekst koji smo objavili je podeljen mnogo puta, a u komentarima se nižu samo reči hvale na račun Fifija, nekrunisanog kralja romske muzike.

„Svaka čast… Bravo… Legenda… Kralj… Samo tako nastavi… Jedan je Safet Fifi…“ samo su neki od komentara.

Bujanovčanin Safet Fifi, nekrunisani kralj romske muzike: Moji stihovi dolaze iz srca

-Baš su mi drugari iz Opštine rekli da je žalosno što živim u Bujanovcu, što nisam u nekom većem mestu da pokažem svoj talenat, ali ja se ne žalim, ovo je moj grad i tu ću da ostarim – kaže zadovoljno Fifi.

U znak zahvalnosti Safet Ramadanović Fifi želi da pokloni našim čitaocima svoje stihove.

-Ljubiteljima lepih reči i mojih stihova želim da poklonim jednu pesmu, jedinu koja mi je ostala iz perioda kada sam počinjao da pišem stihove na srpskom, tada sam imao 15 godina – kaže Fifi za naš portal, a u nastavku slede stihovi.

„Bez pozdrava otišla si

tiho kao lopov nestala si

za tobom sam ko siroče plako

bol nije prestao nikako

vratićeš se sanjao sam san

evo dočekao sam taj dan.

 

Trag u duši snove ruši

dani bez tebe bili su duži

s tobom sam leteo i pao

tvoju igru nisam shvatio

vratićeš se sanjao sam san

evo dočekao sam taj dan.

 

Kasno se zlato moje kaješ

kasno draga suze greha liješ

čašu tuge zbog tebe sam pio

ti je sada mesto mene piješ.“

Podsetimo, Safet Fifi ima 55 godina, rođen je i živi u Bujanovcu, a većina sugrađana ga je do sada znala kao dostavljača u Opštini, gde radi već četiri godine.

Međutim, on nije samo to, za romske muzičare on je živa legenda, na estradi je preko 40 godina i napisao je najveće hitove romske muzike.

U svojoj karijeri radio je sa preko 60 pevača, napisao preko 130 hitova, ima svoj youtube kanal i uvek u svojim sveskama bar 50 pesama koje može da ponudi nekome, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *