Opština: Rekonstrukcija škole „B. Radičević“ završena, grejanje koči povratak dece

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 2. februar 2023. (foto arhiva) – Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu su završeni, ali se razmišlja da deca školsku godinu ipak završe u drugim školama, gde su je i počela, rečeno je Bujanovačkim u Opštini. Konačna odluka će biti doneta sutra.

-Radovi su završeni, u pripremi je tehnički prijem i pošto je finansijer Ministarstvo za upravljanje javnim ulaganjima, oni su za sutra u 11h zakazali sastanak svih aktera, Ministarstva finansija, predstavnika Opštine i predstavnika nadzora izvođača radova i sada kod njih ide završni obračun, posle čije overe može da se krene sa pregledom radova – kaže za naš portal načelnica Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović.

S jedne strane, to će možda malo odložiti upotrebnu dozvolu, ali s druge strane, kako kaže, za decu je bolje da završe školsku godinu tu gde su je i počela, u školama „Sezai Suroi“ i „Sveti Sava“, da ne bi škola sada razmišljala o nabavci ogreva.

-Kotlarnica je nova, izvršene su hladna i topla proba, tako da razmišljamo da bi možda bilo bolje da se grejna sezona završi, da ne bi bilo problema oko sprovođenja nabavke za ogrev, jer ni direktor škole ni ostali nisu mogli znati kada da pokrenu nabavku – dodaje Azemovićeva.

Oni će sutra, kako kaže, na tom sastanku sve rešiti, nada se u najpozitivnijem smislu, ističući da je škola toliko dobro i lepo urađena da vredi da se sačeka dok sve ne bude kako treba i dok se ne dobije upotrebna dozvola.

-Tehnički prijem, koji podrazumeva pregled radova i dokumentacije, ćemo svakako raditi, međutim od Ministarstva finansija i Ministarstva za upravljanje javnim ulaganjima, koji su kompletni finansijeri objekta, zavisi okončani obračun – zaključuje načelnica.

Kompletna rekonstrukcija škole počela je u januaru prošle godine kada su đaci i nastava preseljeni u škole „Sezai Suroi“ i „Sveti Sava“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *