Stanari solitera zadovoljni grejanjem tokom ledenih dana

Bujanovac, 7. februar 2023. – Bujanovčani koji stanuju u soliteru u centu grada, jedinoj stambenoj zgradi priključenoj na gradsku toplanu, zadovoljni su grejanjem, neki imaju utisak da su im stanovi topli i noću. Ako temperatura bude ekstremno niska, grejanje će se produžiti i posle 22 sata uveče – poručuju iz JP Komunalac.

Stanari solitera, sa kojima su Bujanovačke razgovarare, imaju samo reči hvale kada se radi o grejanju tokom ledenih dana.

Iz JP Komunalac, koje se stara o grejanju, poručuju da građani ne treba da brinu i da će se, u slučaju dodatnog pada temperature, grejanje produžiti i posle 22 sata.

-Ako mnogo padne temperatura mi ćemo postupati kako nam je po planu i programu, odnosno u tom slučaju grejanje se produžava, kako ostali rade tako ćemo i mi, ali za sada nema promene – kazao je za naš portal direktor JP Komunalac Ruždi Halili.

Umanjeni računi za grejanje u Bujanovcu

Inače, Komunalno preduzeće u Bujanovcu je prvo u zemlji izašlo sa najavom da će umanjiti oktobarske račune za 50 odsto zbog dvonedeljnog odlaganja početka grejne sezone i ispunilo obećanje, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Zbog niskih temperatura koje su najavljene za ovu nedelju najveći broj toplana u Srbiji radiće narednih dana 24 sata dnevno, odnosno neće isključivati grejanje ni tokom noći, kaže predsednik Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović.

Da li će sve toplane preći na 24časovni rad zavisiće od odluke lokalne  samouprave.

Osim solitera, na toplanu su priključeni zgrada opštine, Sud, Dom kulture i Škola Sveti Sava.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *