Centar za socijalni rad: Smanjuje se broj zahteva za novčanu pomoć

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 8. februar 2023. – Od početka godine u bujanovački Centar za socijalni rad stiglo je 7 zahteva za socijalnu pomoć što je, po rečima direktora Nijazija Ametija, mnogo manje nego u istom periodu prošle i pretprošle godine.

Pored 7 novih zahteva, reaktiviran je još 141, što ukupno čini 148 zahteva za novčanu socijalnu pomoć, čiju visinu određuje komisija, a koja se kreće od 7.000 do 25.000 dinara.

Za tuđu negu i pomoć ove godine stigla su 4 zahteva na adresu Centra za socijalni rad u Bujanovcu.

Centar za socijalni rad: U Bujanovcu nema beskućnika

Ovi brojevi su neuporedivo manji u odnosu na prošlu godinu u kojoj je novčanu pomoć na osnovu lošeg materijalnog stanja primalo čak 1117 porodica sa 3982 člana, dok je tuđu negu i pomoć primalo 305 korisnika.

-Od početka godine smo primili i 111 zahteva za jednokratnu novčanu pomoć, koju će korisnici primiti najverovatnije od narednog ponedeljka, a visinu isplate koja se kreće od 4.000 do 10.000 dinara određuje komisija – rekao je Ameti za naš portal.

Komisiju čine tri člana, dva iz Centra za socijalni rad i jedan iz Opštine.

Pored navedenog, kako kaže, dodeljena su i 4 rešenja za privremeno starateljstvo za decu migrante bez pratnje, kao i 6 zahteva za privremeno starateljstvo koja su stigla iz Opštine.

Od početka godine registrovana su i 2 nova slučaja nasilja u porodici.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *