Vučić: Nije vreme za izbore

Bujanovac, 8. februar 2023. U ovom trenutku izbori nisu najbolje rešenje za Srbiju, rekao je predsednik države Aleksandar Vučić i naglasio da nikada nije rekao da želi da ponovo bude premijer.

Vučić je rekao da je ono što se dogodilo u parlamentu tokom rasprave o Kosovu i Metohiji značajno narušilo odnose SNS-a i SPS-a.

„Razgovarao sam juče i danas sa Dačićem, i sutra ću da se vidim sa njim, ne mislim da su u ovom trenutku izbori najbolje rešenje, poštujemo tu političku partiju, ali znamo da u teškim vremenima možemo da se oslonimo samo na sebe“, istakao je Vučić na TV Pink u utorak, prenosi RTS.

Naveo je da lično više nema poverenja u SPS, ali ne bi to zasnivao na ličnim odnosima.

Sa ministrima je u utorak, kako je rekao, imao dug razgovor o svim problemima sa kojima se država suočava, šta sve može da se uradi da se osnaži privreda, vojska, zdravstvo.

„Nisam nikada izgovorio da želim da ponovo budem predsednik vlade i da ću da se kandidujem za premijera, pošto ne možete da se kandidujete za premijera, već se kandidujete na listi narodnih poslanika. Niti mi je to želja, niti sam to izgovorio na stranačkom sastanku, kao što su to preneli neki regionalni mediji“, istakao je Vučić.

Opštinski odbor SNS u Bujanovcu ranije je podržao predsednika države i stranke u navodnoj nameri da raspiše vanredne izbore.

Bujanovački naprednjaci: Spremni smo za izbore, rezultati stoje iza nas

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *