Zarije Miitić: U martu sedmi Sajam pčelarstva

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 9. februar 2023. Na sedmom Međunarodnom sajmu pčelarstva „Pčela ne poznaje granice“ koji će biti održan 18. marta u Sportskoj hali „Mladost“ u  Bujanovcu očekuje se dolazak pčelara iz  Bugarske, Grčke, Albanije i sa Kosova. Organizator sajma je Udruženje pčelara „Polen 2012“ sa saradnicima, a pokrovitelj Opština Bujanovac.

Po rečima Zarije Mitića iz udruženja,  dolazak na sajam potvrdili su pčelari i izlagači pčelarske opreme sa čitavog Balkana.

-Prošle godine je na sajmu bilo oko 50 izlagača i preko 500 pčelara, a sad očekujemo više. Gosti iz Bugarske i sa teritorije Kosova i Albanije nam sigurno dolaze kao i svake godine, a novina je što će nam prvi put doći pčelari iz Grčke koji će imati i svoj štand na sajmu – dodaje Mitić.

Ono što se još uvek ne zna je da li će sajmu prisustvovati pčelari iz Turske, zbog novonastale situacije izazvane zemljotresom u toj zemlji, iako su pre toga najavili svoj dolazak.

Udruženje pčelara „Polen 2012“ Bujanovac trenutno broji 34 člana, a na čitavoj teritoriji grada, po rečima Mitića, ima blizu 200 pčelara i oko 9000 košnica.

Svi koji žele da izlažu na sajmu mogu se prijaviti na broj telefona 064/20-22-164.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *