Aleksić: Arifi i dalje blokira zapošljavanje u vrtiću, tražiću pomoć od poslanika Mitrovića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. februar 2023. Opština Bujanovac i predsednik Nagip Arifi i dalje odbijaju da omoguće zapošljavanje u bujanovačkom vrtiću i ustanova zbog manjka radnika praktično funkcioniše u vanrednom režimu, kaže za Bujanovačke direktor Predškolske ustanove „Naša radost“ Milovan Aleksić. Zbog toga će se obratiti svim nadležnima ministarstvima, a pomoć će zvanično zatražiti i od narodnog poslanika iz Bujanovca Nenada Mitrovića.

-Lokalna samouprava, kao osnivač naše ustanove, nije prosledila nijedan naš zahtev ministarstvu za saglasnost za zapošljavanje desetak radnika na radnim mestima koja su ostala upražnjena usled prirodnog odliva. Zaista nam ne preostaje ništa drugo nego da tražimo pomoć od viših instanci. Zvanično ću se obratiti i poslaniku Mitroviću kako bi učinio ono što je u njegovoj moći da nam omogući normalno funkcionisanje, jer je sada u vrtiću praktično vanredna situacija – najavio je Aleksić u petak.

Posle nekoliko zahteva koje lokalna samouprava nije prosledila Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksić je početkom meseca izjavio za Bujanovačke da Arifi svojim postupcima ugrožava i bezbednost dece.

Aleksić: Predsednik Arifi ugrožava bezbednost dece u vrtiću

Nakon toga je, kako kaže, vrtić poslao još jedan zahtev lokalnoj samoupravi, ali se ništa nije promenilo.

-Ne dobijamo nikakvo obrazloženje zašto se zahtevi ne prosleđuju, iako to svaki put tražimo – naglašava Aleksić.

Nezvanične informacije da opštinska vlast traži zapošljavanje Albanaca i da je to razlog što se zahtevi ne prosleđuju Aleksić nije želeo da komentariše.

Bujanovačke su ranije pitale Arifija zašto se vrtiću ne omogući zapošljavanje novih radnika, na šta je on odgovorio da nije dobio obrazloženje da postoji realna potreba za tim.

Arifi: Direktor neće da mi odgovori koliko dece pohađa vrtić, a traži nove radnike

Sa sitaucijom u vrtiću upoznat je i Mitrović, koji je krajem prošle godine optužio Arifija da namerno blokira zapošljavanje novih radnika.

Mitrović: Arifi namerno blokira zapošljavanje novih radnika u vrtiću




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *