Komunalac dužnicima poslao opomene, slede tužbe

Bujanovac, 10. februar 2023. Bujanovački JP „Komunalac“ poslao je opomene svim korisnicima koji za vodu duguju više od 10.000 dinara, a ko ni posle toga ne plati dug dobiće tužbu, potvrdio je našem portalu direktor Ruždi Halili.

On kaže da ima mnogo građana koji nisu izmirili svoja dugovanja, ali nije mogao da navede tačan broj onih koji su dobili opomene pred tužbu.

Građani i pravna lica su ranije upozoreni da će se suočiti sa sudskim postupkom ako do 6. februara ne izmire dug veći od 10.000 dinara.

Komunalac najavljuje tužbe protiv neplatiša

-Mi smo opomene poslali svima koji duguju više od 10.000 dinara, tako da će svi oni koji ne postupe po opomeni dobiti tužbu – kaže Halili.

Razlog za odluku o pokretanju sudskih postupaka su veliki dugovi korisnika i neplaćanje računa u predviđenom roku.

Iz „Komunalca“ su ranije naveli da iznos dugovanja i građana i pravnih lica dostiže nekoliko miliona dinara, što otežava poslovanje ovog preduzeća.

-S obzirom da JP “Komunalac plate i druge troškove obezbeđuje iz sopstvenih prihoda, odnosno od usluga koje pruža građanima, nemoguće je izbeći tužbe protiv dužnika ukoliko želimo kvalitetnu uslugu i normalno poslovanje – saopšteno je iz komunalnog preduzeća.

Podnošenjem tužbe, kako su naveli, dodatno se uvećavaju troškovi, s obzirom da predmet ide izvršitelju, pa se moraju platiti troškovi postupka izvršenja i kamata.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *