Premijerka Brnabić: Koordinaciono telo funkcioniše kao i prethodnih godina

Bujanovac, 10. februar 2023. (foto RTS screenshot) – Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa radi normalno kao što je radilo i prethodnih godina. Brnabić je o Koordinacionom telu govorila odgovarajući na pitanje novinara zašto je Koordinaciono telo pasivizirano, posebno nakon smrti Zorana Stankovića.

Premijerka je naglasila da je Koordinaciono telo aktivno i da daje podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, obrazovanju – generalno radi sa mladima, sa Nacionalnim savetom za nacionalne manjine, koji, kako je rekla, još nije formiran, prenosi Telegraf.

Koordinaciono telo nema predsednika od smrti Zorana Stankovića u oktobru 2021. godine.

Po rečima premijerke, KT ima aktivnu saradnju i sa OEBS-om.

Ona je danas boravila u Lebanu, gde je predstavila rezultate u prvih 100 dana rada Vlade,

Na konstataciju novinara da njen dolazak i dolazak ministara na jug Srbije najavljuje da će se „konačno desiti nešto dobro u tom delu zemlje“, Brnabić je rekla da, kada čuje takvu formulaciju, izgleda kao da iza pitanja postoji loša namera zato što smatra da novinar može i treba da zna šta je sve urađeno.

– Ne možete reći da je nešto najzad, kada je Aleksandar Vučić bio premijer sedam dana smo bili u Nišu, nakon toga su preduzeti veliki projekti – izgrađen je Klinički centar Niš, Naučno tehnološki park, napravljene su laboratorijske lamele, predviđene još 1975. godine, ali nikada nisu izgrađene dok to nije pokrenuo Vučić, kao predsednik vlade, a mi nastavili – rekla je Brnabić.

Dodala je da je najavljena druga faza projekta NTP na izgradnji još jedne velelepne zgrade vredne 20 miliona, kao i da je u nišavskom okrugu samo u poslednjih 10 godina otvoreno 16.000 radnih mesta.

-Dovodimo sve sofisticiranije investitore – rekla je ona i naglasila da je japanski investitor iz Novog Sada u Nišu otvorio svoje malo razvojno odeljenje, što znači da će se NTP dodatno širiti na jugu centralne Srbije.

Naglasila je da se mnogo radi u Leskovcu, Topličkom, Jabaličkom okrugu i dodala da je upravo zato dolazak u Lebane, gde su predstavljeni rezultati u prvih 100 dana rada vlade, bio prilika da kažu šta će sve još raditi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *