Cene mesa ostale iste, Bujanovčani se i dalje žale da je skupo

Bujanovac, 13. februar 2023. Cene svinjskog i pilećeg mesa u Bujanovcu ostale su na istom nivou i nakon što je Vlada Srbije ukinula ograničenja cena. Da li će i kada doći do poskupljenja prodavci nisu mogli da kažu, a građani smatraju da su i sadašnje cene previsoke.

Cena svinjskog buta, vrste mesa za koju od prošle nedelje ne važi ograničenje, u lokalnoj mesari i dalje je 700 dinara po kilogramu, a 680 dinara u jednom od marketa velikog trgovinskog lanca. Nema promene ni u ceni celog pileta.

-Samo nam fali dodatno poskupljenje, kao da već nije sve preskupo. I sa ovim cenama narod jedva krpi kraj s krajem, počećemo da kupujemo meso na 100 i 200 grama – kaže za naš portal penzioner iz Bujanovca.

Slične komentare čuli smo i od drugih Bujanovčana.

Vlada je ukinula ograničenje cene određenih vrsta svinjskog i pilećeg mesa koje je bilo na snazi prethodnih meseci. Iako mnogi strahuju da bi sada moglo da dođe do poskupljenja, prodavci kažu da se za sada ništa ne zna.

Vlada ukinula ograničenje cena mesa

-Prestanak ove uredbe može da doprinese možda čak poboljšanju trgovine i potrošnje svinjskog mesa. U ovom lancu proizvođači svinja, farmeri, klanično-prerađivačka industrija i trgovci niko ne bi dobio ako bi došlo do povećanja cena jer bi se u tom slučaju smanjila potrošnja – kaže za RTS Nenad Budimović iz Privredne komore Srbije.

I ministarstvo trgovine ponavlja – neće dozvoliti rast cena i da prate situaciju na tržištu. Pod kontrolom Vlade, a ne tržišta, bar do kraja februara ostale su cene ulja, šećera, brašna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *