Prijava za penzionerske kartice od marta

Bujanovac, 14. februar 2023. (foto screenshot RTS) – Prijave penzionera za nove penzionerske kartice, koje će im omogućiti razne popuste i pogodnosti, počeće 15. marta. Pravo na karticu imaće 1,65 miliona najstarijih, navodi se na sajtu Ministarstva za finansije.

Ministar Siniša Mali naglasio  je da će država započeti akciju kako bi privukla što više društveno odgovornih kompanija da se uključe i na taj način pomognu i podrže naše najstarije sugrađane i njihov životni standard.

-Cilj nam je da privučemo što više kompanija da se uključe u našu akciju i na taj naćin pokažu društvenu odgovornost. Iako se početak prijave tek očekuje, za sada, između ostalog znamo, da će popuste penzionerima obezbediti neki veliki trgovinski lanci – naveo je Mali.

Dodao je da je reč o „novoj generaciji“ penzionerskih kartica, koje će biti značajno unapređene u odnosu na postojeće koje sada izdaje PIO fond, jer će nove kartice nuditi mnogo više pogodnosti.

Penzioneri će korišćenjem kartice moći da prikupljaju bodove, koji će im omogućiti dodatne popuste i pogodnosti.

Podsetio  je da je PIO fond pripremio informativni Vodič za penzionere, koji se već distribuira na njihove kućne adrese.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *