Raspisuje se konkurs za specijalce u Vojsci Srbije

Bujanovac, Beograd, 15. februar 2023. (Foto MOD)- Na Dan državnosti raspisuje se konkurs za prijem mladih u specijalne jedinice uz osnovnu platu od 210.000 dinara i moguća povećanja na osnovu dežurstava ili terenskog rada.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku o organizcionoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije. Načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović rekao je za RTS da je krajnji cilj da VS raspolaže do 5.000 specijalaca sa kojima bi Srbija mogla da računa u slučaju da može da odgovori na hitnu krizu, a sve u cilju zaštite Srbije i njenih građana.

Načelnik Generalštaba VS rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da izazovi, rizici i pretnje sa kojima se suočava Srbija kao i iskustva iz nedavnih oružanih sukoiba iskazuje potrebu za sposobnostima za izvođenje specijalnih operacija u širem spektru na operativnom i strategijskom nivou.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj je da VS raspolaže do 5.000 specijalaca sa kojima bi Srbija mogla da računa u slučaju da može i treba da odgovori na hitnu krizu a sve u cilju zaštite Srbije i građana.

General Mosjilović kaže da će sutra u medijima biti objavljen javni konkurs za prijem kandidata za specijalne jedinice – prijem će biti usmeren i na lica koja nisu služila vojni rok.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *