SNS Bujanovac: Očekujemo zabranu Narodnih patrola, sve su to izdajnici

Bujanovac, 16. februar 2023. Bujanovački naprednjaci najoštrije su osudili jučerašnji skup, kako kažu, samoproklamovanih rodoljuba, a ustvari najobičnijih secikesa i pretnje smrću predsedniku  Srbije Aleksandru Vučiću na tom bednom skupu. “Ološ našeg društva plaćen spolja sa ciljem da destabilizuje državu unose nemir i izazove sukobe širokih razmera umislio je da diže nazovi revoluciju i brani od nekakve izdaje, a nema veće izdaje nego raditi za strance protiv sopstvene države i predsednika koga su građani Srbije izabrali”, saopšteno je u sredu uveče iz Opštinskog odbora SNS u Bujanovcu.

Naprednjaci očekuju da nadležni organi pokrenu sveobuhvatnu istragu i procesuiraju sva lica koja su učestvovala u organizaciji navodnog mitinga i da se samozvani pokret Narodne patrole zabrani.

“Nakon što je kod jednog od tih terorista pronađen karabin i zbog pretnji koje nedvosmisleno pokazuju da su njihove namere u organizovanju državnog udara ozbiljne”, poručuju iz SNS.

Na protestu protiv francusko-nemačkog plana za Kosovo ispred zgrade Predsedništva u sredu uveče okupilo se nekoliko stotina građana koji su noslili  transparente „Kosovo je srce Srbije“, „Nema predaje“, „Ko izdaje Kosovo, izdaće i Rusiju“, javio je N1.

Bujanovački naprednjaci poručuju da država mora da bude jača od svakog pojedinca kao i terorističke organizacije i zaštiti svako lice i ustavno pravni poredak i predstavnike institucija.

“Dok se danas svaki častan i pošten građanin naše zemlje ponosi što živimo u slobodnoj, demokratskoj prosperitetnoj i nikad jačoj Srbiji koja je faktor stabilnosti u čitavom regionu, koju i velike svetske sile tretiraju kao ravnopravnog partnera na političkoj sceni, kako Evrope tako i širom sveta, šačica licemera željnih vlasti je ovim sramnim činom pokazala da nas neprijatelj mrzi svaki dan pa i kada je dan državnosti i da uvek moramo biti u najvećoj pripravnosti da bi očuvali mir i stabilnost i bezbednost građana”, navodi se u saopštenju.

Poručili su da nikada neće dozvoliti da vladaju bilo kakvi ekstremisti, ni levi ni desni, koji bi da dođu na vlast nasilnim putem.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *