„Dangube“ dobile podršku za „Bujanovačko kotle“

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. februar 2023. Bujanovčani su oduševljeni idejom sugrađana da u Bujanovačkoj Banji organizuju manifestaciju „Bujanovačko kotle“. Kako kažu, raduju se druženju i najavljuju svoj dolazak.

Tekst na našem portalu o tome da ljubitelji dobre hrane i druženja, zvani „Dangube“, predlažu održavanje takmičenja u kuvanju pasulja koje bi se zvalo „Bujanovačko kotle“ i čije se održavanje planira za proleće na platou pored Bujanovačke Banje, izazvao je salvu pozitivnih komentara.

“Bujanovačko kotle”, takmičenje u kuvanju pasulja, na proleće u Bujanovačkoj banji, “Dangube” organizatori

„Bravo“, „Svaka čast za ideju i puno uspeha u realizaciji“, „To je dobra promocija i Bujanovca i Banje“ samo su neki od komentara koji su se nizali jedan za drugim.

Bilo je i onih koji su odmah tražili da se precizira datum održavanja manifestacije, da bi na vreme osmislili svoj „pobednički recept“, kao i onih koji su se pitali „da li će pasulj biti sa slaninicom“.

Ono što su Bujanovčani u ideji Danguba prepoznali kao važno jeste povod da se ljudi druže i da očuvaju tradiciju i običaje našeg kraja, promovišući zdrave stilove ishrane.

Među mnogobrojnim komentarima našli su se i oni koji savetuju organizatore „da se ne meša politika u pasulj“, kao i oni koji sugerišu da bi članovi komisije trebalo da budu stručna lica, a ne političari.

Sve u svemu, možemo zaključiti da je predlog za manifestaciju „Bujanovačko kotle“ naišao na odobravanje i ogromne simpatije kod sugrađana, kao i to da ljudima nedostaje druženje i da bi se rado okupljali, na prvom mestu zbog dobrog provoda, pa tek onda zbog takmičenja ili nagrade.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *