Pumpa u Jovana Cvijića se odmah pokvarila, stanari sami platili čišćenje kanalizacije

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. februar 2023.  Fekalna pumpa koju je JP „Komunalac“ postavio pre dve nedelje u ulici Jovana Cvijića u Bujanovcu, gde se u domove meštana izliva kanalizacija, pokvarila se istog dana i vraćena je na servis. Meštani su bili primorani da skupe novac i plate cisternu da za čišćenje kanalizacionih cevi, jer cisterna komunalnog preduzeća nije  registrovana. U JP „Komunalac“ kažu da je pumpa servisirana i da će biti postavljena danas ili sutra.

-Pre desetak dana pumpa je postavljena kao što su nam i obećali nadležni iz Komunalca, međutim istog dana se opet pokvarila, tako da su je odmah skinuli da bi je valjda, kako su rekli, odneli na servis – kaže za naš portal Nebojša Stojančov, stanar zgrade u Jovana Cvijića.

Posle pisanja Bujanovačkih nova pumpa u Jovana Cvijića

Stanari i dalje imaju isti problem sa kanalizacijom i u nedelju su angažovali cisternu da bi makar privremno sprečili izlivanje.

-Mi smo se organizovali sami, sakupili novac i platili cisternu da taj sadržaj izvuče do kraja, međutim time smo samo kupili možda još koji dan ili nedelju, jer je pitanje trenutka kada će se opet sve zapušiti – ističe Stojančov.

On dodaje da je jedino rešenje pumpa koja bi trebalo da se postavi i da radi sve vreme, a kada će je biti ne zna, jer nisu im precizirali kada će pumpu poslati na servis.

Na nezadovoljstvo građana posebno je uticala činjenica da JP „Komunalac“ nema registrovanu kamion – cisternu, već su  bili primorani da u svojoj režiji, u danima vikenda, angažuju cisternu iz Rakovca i plate čišćenje.

-Ne mogu da verujem da jedno javno preduzeće ne može da registruje vozilo koje im je neophodno za rad – kaže naš sagovornik.

Novo obećanje iz JP „Komunalac“ je da će ispravna pumpa biti postavljena danas ili sutra.

-Pumpa je servisirana i vraća se danas, tako da ćemo je ili danas popodne ili sutra ujutru postaviti i više neće biti problema – rekao je za naš portal Semija Aliji, tehnički direktor JP „Komunalac“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *