Stečajni upravnik potvrdio da nema investitora za GMP, odbor SNS u mraku zbog duga za struju fabrike

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. februar 2023. Od obećanja predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da će država pronaći investitora za bujanovačku Gumplastiku došlo se do toga da Opštinski odbor SNS u Bujanovcu sastanke održava „pod svećom“ u svom sedištu, u lokalu Gumplastike,  jer je ovoj firmi pre dve nedelje isključena struja zbog dugovanja. Kako saznajemo, radi se o dugu većem od pola miliona dinara.

Šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović potvrdio je Bujanovačkim da je struja isključena, ali je naglasio da stranka svoje obaveze prema Gumoplastici redovno izmiruje.

Gumplastika (GMP) je godinama u stečaju, a obećanje o dovođenju investitora za nekadašnjeg giganta bujanovačke privrede Vučić je dao 2019. godine kada je posetio Bujanovac, pa ponovio dve godine kasnije u Manastiru Prohor Pčinjski, da bi ubrzo potom premijerka Brnabić rekla da ima zainteresovanih za preuzimanje (GMP).

Vučić u manastiru Prohor Pčinjski: Da vam obezbedimo opstanak u Bujanovcu, da pokrenemo Gumoplastiku i Bujanovačku Banju

Poslanik Mitrović kaže da nema informacije oko GMP, jer je stečajni postupak i privatizacija u nadležnosti Ministarstva privrede.

Da po pitanju investicija ili privatizacije Gumplastike nema ničeg novog potvrdio je našem portalu stečajni upravnik fabrike Robert Mitrović.

O gašenju struje kaže da je protiv Elektrodistribucije podneo tužbu sa privremenom merom ponovnog uključenja, jer je račun koji je ispostavljen u potpunosti neosnovan.

-Dobili smo račun dvadeset puta veći od dosadašnjih. Očekujemo da struja bude ponovo priključena, a da nadležni utvrde stvarno stanje – kaže Mitrović.

Koji je iznos računa, odnosno dugovanja nije želeo da kaže, međutim Bujanovačke saznaju da se radi o više od 500.000 dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *