Preševska firma „Vijator“ rekonstruiše školu „Sveti Sava“ za 200 miliona, traži se rešenje za selidbu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 21. februar 2023. Posao na rekonstrukciji Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu vredan 200 miliona dinara definitivno je dobila firma „Vijator“ iz Preševa. Drugi ponuđač koji se žalio povukao je žalbu, tako da je ugovor potpisan i čeka se da „Vijator“ dostavi sredstvo finansijskog obezbeđenja – potvrđeno nam je u Opštini. Još uvek se ne zna gde će učenici biti preseljeni dok traje rekonstrukcija.

-Dok je Republička komisija za zaštitu prava ponuđača rešavala pitanje žalbe jednog od ponuđača, ponuđač koji se žalio povukao je žalbu, tako da smo to poslali Republičkoj komisiji i u roku od 48h dobili smo odobrenje za sklapanje ugovora – kaže za naš portal šef opštinske Službe za javne nabavke Abedin Raćipi.

Početak rekonstrukcije Škole „Sveti Sava“ ni na vidiku

Iz Odeljenja za investicije i razvoj dobili smo potvrdu da je ugovor sklopljen i da je izvođač dužan da u ugovorenom roku dostavi sredstvo finansijskog obezbeđenja, odnosno garanciju za dobro izvršenje posla.

Odeljenje za investicije i razvoj potvrdilo je takođe da je za predmetnu investiciju sklopljen ugovor o vršenju stručnog nadzora i sada su u proceduri izbora lica koje će biti koordinator bezbednosti i zdravlja na radu.

O tome gde će deca biti preseljena, odnosno gde će slušati nastavu dok traje rekonstrukcija škole, odlučuju direktori škola u dogovoru sa opštinskim Odeljenjem za javne službe.

Direktorka Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, Svetlana Manasijević, kaže za naš portal da se još uvek ne zna gde će deca biti preseljena zbog rekonstrukcije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *