Fudbalski savez Bujanovca za Džajića na čelu srpskog fudbala

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. februar 2023. Opštinski fudbalski savez (OFS) Bujanovca podržava kandidaturu Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. “Na istoj smo liniji sa Fudbalskim savezom Regiona istočne Srbije (FSRIS) i podržavamo Džajića”, kaže predsednik OFS Bujanovac Oliver Trajković.

Fudbalski savez Regiona istočne Srbije u utorak je zvanično podržao Džajića.

-Mislim da je suvišno govoriti o fudbalskoj veličini Dragana Džajića, trećoj Zvezdinoj zvezdi i sportskoj ličnosti koja zaslužuje da bude na čelu srpskog fudbala. Potpuno podržavamo odluku FSRIS kojem pripadamo kao opštinski savez – kaže Trajković.

Dugogodišnjeg funkcionera Crvene zvezde Dragana Džajića, koji je bio i uhapšen 2008. godine dok je bio potpredsednik FSS-a, prvo je kandidovao Fudbalski savez Regiona zapadne Srbije, a potom i Fudbalski savez Vojvodine, prenose Južne vesti.

Džajićevo ime se pojavilo nakon kandidature Nemanje Vidića, nekadašnjeg reprezentativca i igrača Zvezde i Mančester junajteda, iako se pre toga spekulisalo da je to mesto po političkoj liniji namenjeno doskorašnjem ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću.

Vidić u izjavi za medije kaže da neće odustati od trke za prvog čoveka FSS-a.

-Uprkos pričama koje kruže želim da istaknem da nisam odustao od kandidature i da imam potpise 5 delegata kao uslov za zvaničnu kandidaturu. Oni su me podržali još pre spekulacija o kandidaturi Dragana Džajića. Nažalost, pritisci su veliki kako na delegate tako i na potencijalne članove mog Izvršnog odbora – saopštio je Vidić.

Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije održaće se 14. marta u Staroj Pazovi, sa početkom u 14 sati.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *