Za hvatanje pasa lutalica Komunalac plaća 2 miliona ove godine

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 23. februar 2023. JP „Komunalac“ sklopio je za ovu godinu ugovor vredan 2 miliona dinara sa firmom Avenija iz Vrnjačke Banje, koja će biti u obavezi da po potrebi uklanja pse lutalice sa bujanovačkih ulica i odvozi u azil. U Komunalcu kažu da je već sprovedena jedna akcija hvatanja pasa lutalica od početka godine.

-Potpisali smo novi ugovor sa firmom Avenija iz Vrnjačke Banje i već smo imali jednu akciju hvatanja pasa lutalica prošle subote, tako da su psi koji su uhvaćeni tom prilikom već prebačeni u njihov azil u Vrnjačkoj Banji – kaže za naš portal direktor JP „Komunalac“ Ruždi Halili.

Napuštene pse ponovo niko ne sklanja sa ulica

Ugovor sa firmom Avenija iz Vrnjačke Banje, kako kaže, vredan 2 miliona dinara sklopljen je na godinu dana. Svaka akcija hvatanja pasa lutalica koštaće 300.000 dinara sa PDV-om, što znači da će za predviđen iznos biti moguće izvesti 6 akcija i da, po njegovim rečima, ostane 200.000 za sledeću godinu.

-Nismo ograničavali broj pasa koji bi trebalo da bude sklonjen sa ulica, jednostavno će se raditi po potrebi, ali mislim da više od 6-7 akcija neće biti potrebno – kaže Halili.

Na pitanje našeg portala zašto posao nije poveren bujanovačkoj Veterinarskoj stanici, Halili je rekao da Veterinarska stanica nije poslala ponudu u postupku javne nabavke.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *