Predstave prokupačkog i vranjskog pozorišta sledeće nedelje u Bujanovcu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 24. februar 2023. Ljubitelji pozorišta u Bujanovcu i okolini imaće priliku sledeće nedelje da pogledaju dve gostujuće predstave – „Sumnjivo lice“ prokupačkog amaterskog pozorišta i komad „Ko je na koga“, autorski projekat Udruženja građana Mizanscen iz Vranja.

-Obično organizujemo po jednu, ali ovog puta će biti dve predstave za nedelju dana – kaže za naš portal Ljubiša Čolović, šef Bujanovačkog amaterskog pozorišta (BAP).

U utorak, 28. februara, na repertoaru je predstava „Sumnjivo lice“ u izvođenju prokupačkog amaterskog pozorišta „Branislav Dragutinović“, koje ima tradiciju preko sto godina.

-U četvrtak, 2. marta, gledaoci će imati priliku da uživaju u predstavi „Ko je na koga“, autorskom projektu Udruženja građana Mizanscen iz Vranja, koje ustvari čine glumci vranjskog pozorišta „Bora Stanković“, tako da je vranjsko pozorište prijatelj ove predstave – ističe Čolović.

I jedna i druga predstava su komedije, kako kaže, sa vrlo interesantnom tematikom koja ima veze sa običnim čovekom i svakodnevnim životom.

Obe predstave počinju u 19h, u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadzić“ u Bujanovcu i ulaz je besplatan.

-Ovo je naš poklon svim ženama, ali ne povodom 8. marta, nego ženama kao takvim, koje zaslužuju svakodnevno našu pažnju, a ne samo tog dana – dodaje Čolović.

Na pitanje da li Bujanovačko amatersko pozorište sprema nešto novo, Čolović odgovara:

-Mi radimo jednu jako lepu predstavu koja se zove „Sve o ženama“ i počeli smo praktično pre neki dan da je spremamo – kaže on.

Ta predstava je, kako kaže, nešto najozbiljnije i najzahtevnije što su radili do sada i jako su euforični. Ako uspeju da je završe to će biti njihova sledeća premijera, a ujedno i jedna od najlepših predstava koje je Bujanovačko amatersko pozorište radilo za preko 20 godina svog postojanja.




One thought on “Predstave prokupačkog i vranjskog pozorišta sledeće nedelje u Bujanovcu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *