Snežani je potrebna naša pomoć

Bujanovac, 24. februar 2023. Snežani Stanković (49), samohranoj majci iz Vranja, neophodna je transplatacija bubrega, a kako donora u Srbiji nema prinuđena je da šansu potraži u inostranstvu. Troškovi lečenja iznose 8,8 miliona dinara, a do sada je prikupljeno nešto više od 97.000 dinara, stoji na sajtu Fondacije Budi human.

Snežani je 2007. godine nakon carskog reza i prateće sepse otkazao levi bubreg i odstranjena joj je materica. Od 2016. godine stanje joj se pogoršava i počinje i desni bubreg da otkazuje svoju funkciju.

U maju 2020. godine dolazi do potpunog otkazivanja i desnog bubrega i Snežana završava na hemodijalizi, u trajanju po četiri sata, tri puta nedeljno.

I pored dijalize i pomoćnih lekova često ima velikih oscilacija u padu krvne slike i imuniteta. Iz dana u dan sve teže podnosi sam proces hemodijalize jer je već u stadijumu kad njen organizam prestaje da reaguje na date terapije.

Snežana nema živog donora te je prinuđena da šansu potraži među kompatibilnim donorima u inostranstvu.

Ovoj samohranoj majci sa dve ćerke, sredstva su potrebna za transplantaciju bubrega, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i putne troškove.

Troškovi oko njenog lečenja iznose 8,8 miliona dinara, a iz Fondacije Budi human apeluju na sve one koji mogu i žele da pomognu da pošalju SMS sadržine 1447 na 3030 ili uplatom na račune Fondacije, objavljene na sajtu budihuman.rs.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *