Predsednik Preševa: Kurti razjedinio Albance na jugu Srbije

Bujanovac, 25. februar 2023. Kosovski premijer Albin Kurti potpuno je razjedinio albanske političare u Bujanovcu i Preševu, kaže predsednik opštine Preševo i šef Alternative za promene Šćiprim Arifi.

On je ocenio da Preševska dolina, kako Albanci nazivaju područje Bujanovca i Preševa, ništa više ne očekuje od Kurtija, koji je, smatra Arifi, ugrozio i partnerstvo sa Amerikom, preneo je kosovski portal Reporteri.

„Kurtijeva politika u Preševskoj dolini ne razlikuje se od politike u Albaniji i Makedoniji. Pokazalo se da je u proteklih godinu dana potpuno podelio politički spektar Preševske doline. Direktno se sukobio sa Evropskom unijom i SAD, ozbiljno ugrozio partnerstvo sa Amerikom, zbog čega sumnjam u njega. Zloupotreba sredstava za Preševsku dolinu od strane Kurtija i Besnika Bislimija, jasno pokazuje da nemamo šta da očekujemo od Kurtija”, rekao je Arifi za Teve1.

Šćiprim Arifi Kurtija nazvao diktatorom i podneo prijavu protiv NSA

Po njegovim rečima, Albanci na jugu Srbije su speli da se 2020. godine, posle 30 godina, ujedine u zajedničku listu za srpske parlamentarne izbore, a da je kontinuirana težnja za objedinjavanjanjem političkog spektra zaustavljena kada je Kurti postao premijer.

Dodao je da se Kurti meša i u „unutrašnje demokratske procese u dolini“.

PDD: Šćiprim Arifi je srpski vazal, radi protiv Albanaca

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *