Udruženje Romkinja pomaže starijim Bujanovčanima i osobama sa invaliditetom

Bujanovac, 28. februar 2023. Kroz projekat „Jačanje podrške integraciji povratnika u opštini Bujanovac“,  koje sprovodi  Udruženje Romkinja Bujanovac, pomoć će dobiti  60 starijih lica i osobe sa invaliditetom o kojima nema ko da se stara.

“U cilju zadovoljavanja njihovih svakodnevnih životnih potreba biće angažovano 5 geronto domaćica koje će obezbediti pomoć u kući u vidu obavljanja neophodnih kućnih poslova, održavanja lične higijene, nabavke hrane, pripremanja obroka, zagrevanja prostorija, pratnje korisnika pri kretanju u stanu i dvorištu, plaćanja računa, odvođenja kod lekara, nabavke lekova i obavljanja drugih poslova u skladu sa potrebama korisnika”, navode iz Udruženja.

Prezentacija projekta za partnere i saradnike na projektu iz nevladinog sektora, lokalne samouprave, Centra za socijalni rad i zdravstvene medijatorke održana je prošle nedelje u hotelu Rozafa u Bujanovcu.

Projekat se realizuje u sklopu  projekta “Jačanje nacionalnih i lokalnih sistema za podršku delotvornoj društveno-ekonomskoj integraciji povratnika na Zapadnom Balkanu” koji finansira Evrpska Unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Cilj projekta je unapređenje standardnih usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou koja će omogućiti veću inkliziju i samostalaniji život ranjivih grupa stanovništva, pre svega starih osoba i osoba sa invaliditetom.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *