Nušićevo “Sumnjivo lice” na daskama Doma kulture, bujanovačka publika željna pozorišta

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 1. mart 2023. -Ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadzić“ u Bujanovcu, pogledaju predstavu „Sumnjivo lice“ u izvođenju prokupačkog Amaterskog pozorišta. I gledaoci i glumci bili su puni pozitivnih utisaka.

-Predstava je bila super, baš sam uživala, šteta što ovakvih sadržaja nema više u našem gradu – kaže za naš portal jedna od gledateljki.

-Uživala sam, glumci su fenomenalni, bilo bi lepo da se organizuju i neke predstave za decu – dodaje druga sagovornica.

Među posetiocima je bilo i mlađe populacije. Devojčice od dvanaest godina su, kako kažu, oduševljene glumom i ovo im je pomoglo da bolje shvate lektiru.

Predrag Slavković, direktor prokupačkog amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“, a ujedno i član glumačke trupe i tumač jednog od glavnih likova u predstavi „Sumnjivo lice“, kaže da mu je uvek lepo kada dođe u Bujanovac i ističe da su svi lepo primljeni, a da su i publika i sala odlični.

-Predstava „Sumnjivo lice“ je nastala krajem prošle godine, ovo je njeno sedmo izvođenje, spremamo je i za međuokružno takmičenje u Lebanu, a inače smo sa njom gostovali u Blacu, sada smo ovde, a planiramo Vrnjačku Banju i još neka mesta po Srbiji – kaže Slavković za Bujanovačke.

Pozorište, kako kaže, broji tridesetak članova, što mlađih što starijih i, s obzirom na to da imaju školu glume, svake godine su bogatiji za nove mlade članove.

Srđan Baktijarević, jedan od glumaca u predstavi, član prokupačkog amaterskog pozorišta već 35 godina, kaže da igraju za publiku i da nije bitno koliko traje predstava, već da se gledaoci lepo osećaju i da uživaju kao što oni (glumci) uživaju na sceni.

-Imam preko pedeset premijera iza sebe i večiti sam epizodista – kaže kroz osmeh ovaj šarmantni glumac.

Njima, po njegovim rečima, nije cilj da predstava ima jednu-dve reprize, nego da živi, da traje bar nekoliko godina.

Režiser predstave Milan Ilić Trša ističe da Nušićeva dela svi poznaju, i oni iz bivše Jugoslavije i ovi danas, tako da im je u planu i gostovanje u Bugarskoj, Bosni i Sloveniji.

-Ovo nam je treće gostovanje u Bujanovcu u poslednjih pet godina. Inače, prokupačko amatersko pozorište postoji dugo, 2019. godine smo slavili 100 godina postojanja, ćak smo u međuvremenu nekih 20 godina bili i profesionalno pozorište – dodaje Ilić.

Bujanovčani će imati priliku da u četvrtak, 2. marta, od 19 sati pogledaju i predstavu „Ko je na koga“, autorski projekat Udruženja građana Mizanscen iz Vranja, koje čine glumci vranjskog pozorišta „Bora Stanković“.

 

-Ovo je naš poklon svim ženama, ali ne povodom 8. marta, nego ženama kao takvim, koje zaslužuju svakodnevno našu pažnju, a ne samo tog dana – rekao je ranije za naš portal Ljubiša Čolović, šef amaterskog pozorišta u Bujanovcu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *