I Bujanovčani konkurišu za kupovinu kuća na selu

Bujanovac, 2. mart 2023. Konkurs za bespovratna sredstva od države za kupovinu kuća na selu otvoren je u utorak, 28. februara, a u Bujanovcu je već podnet jedan zahtev. Bujanovčani zainteresovani za kupovinu kuće na selu o konkursu se mogu informisati u kancelariji 314 u Opštinskoj upravi.

-Na konkurs mogu da se jave građani Bujanovca mlađi od 45 godina, da nađu neku kuću u nekom seoskom domaćinstvu koja je ozakonjena i ima građevinsku dozvolu – poručuju iz Opštine.

Kako kažu, zainteresovani najpre treba da nađu objekat koji ispunjava uslove navedene u konkursu.  To je prva i najvažnija faza.

-Mi ćemo posle poslati Poreskoj upravi na procenu – poručuju nadležni.

Nije neophodno, kako kažu, pribavljanje  čitave dokumentacije dok se ne utvrdi da li željeni objekat ispunjava uslove, jer ako ne ispunjava onda je nemoguće aplicirati.

-Do sada već imamo jedan zahtev podešen za kupovinu kuće na selu. Prvi uslov objekat zadovoljava, a sada smo poslali na procenu, pa ako i to prođe ulazimo u čitavu proceduru – dodaju u opštini.

Vlada Srbije je izdvojila 500 miliona dinara za kupovinu i adaptaciju praznih seoskih kuća za mlade, a sve detalje konkursa možete videti OVDE.

Od sutra prijave za kupovinu kuće na selu, Bujanovčani odbijeni na prošlom konkursu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *