Mustafa nastavlja da vodi Savet Albanaca, poznati i ostali članovi Privremenog organa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. mart 2023. Nacionalni savet Albanaca (NSA) u sledećih nekoliko meseci nastaviće da vodi Ragmi Mustafa iz Partije za demokratsko delovanje (PDD). Po nezvaničnim informacijama iz jedne albanske stranke Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je imenovalo Mustafu za predsednika Privremenog organa koji će upravljati savetom do novih izbora.

Mustafa je ranije rekao Bujanovačkim da ne želi da bude predsednik organa kojeg će formirati srpska vlada, ali da će ipak postupiti po odluci svoje stranke.

„Istina je jedna. NSA, kao jedina institucija koju imaju Albanci, ne sme da se ugasi“, rekao je danas Bujanovačkim povodom imenovanja, poručujući da će komentarisati detaljnije kada se vrati iz Vašingtona, gde boravi kao član delegacije albanskih političara iz Bujanovca, Preševa i Medveđe.

Bujanovačke su ranije ove nedelje objavile da je ministarstvo donelo rešenje o obrazovanju Privremenog organa nakon raspuštanja saveta, jer pet albanskih stranaka koje su osvojile mandate na izborima u novembru nisu postigle dogovor o izboru rukovodstva do isteka zakonskog roka u januaru ove godine.

Ministarstvo odredilo ko će upravljati Nacionalnim savetom Albanaca

Pored Mustafe, PDD će u Privremenom organu imati i jednog člana – Enkela Redžepija.

Drugi član je Nevzad Lutfiu iz Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua.

Iz Demokratske partije Nagipa Arifija u Privremeni organ je imenovan Agim Haliti, a iz preševske Demokratske partije Albanaca (DPA) Enver Mehmeti.

Alternativa za promene, koja je na izborima bila druga po broju glasova i osvojila isti broj mandata kao i pobednička PDD, nema predtstavnika u Privremenom organu, jer su u stranci odlučili da ne učestvuju u radu ovog tela.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *