Opština: Rekonstrukcija škole „Sveti Sava“ može da počne

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 3. mart 2023. Rekonstrukcija Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu počinje uskoro, jer su se stekli uslovi prema Zakonu o planiranju i izgradnji, rečeno je Bujanovačkim u Opštini. Na sastanku, koji je zakazan za sledeću nedelju, utvrdiće se dinamika radova, kao i to gde će se održavati nastava za vreme rekonstrukcije.

-Dobili smo sredstva finansijskog obezbeđenja što se tiče izvođača radova i u toku je izrada plana preventivnih mera za bezbednost i zdravlje na radu – kaže za naš portal načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović.

Stručni nadzor je, po njenim rečima, izabran, ali moraju imati i koordinatora za bezbednost i zdravlje na radu, a prvi dokument je plan preventivnih mera.

-Očekujemo u toku naredne nedelje inicijalni sastanak sa predstavnicima ministarstva, škole, izvođačem i nadzornim organima, da bismo sklopili kompletan dogovor oko dinamike radova – dodaje Azemovićeva.

Po njenim rečima, sa tehničke strane mora se utvrditi kako će biti organizovana nastava.

-Mi insistiramo da objekat bude prazan tokom izvođenja radova, što je samo po sebi izazov i za školu i za Opštinu. Gde će učenici biti premešteni je stvar rukovodstva Opštine i rukovodstava škole – kaže ona.

Po njenim rečima, moraju biti uključeni i drugi faktori, jer se traži najbezbednije moguće rešenje, u smislu da ne bude putovanja za decu i bilo čega što će ugroziti nastavu, ali dodaje da svakako postoje mogućnosti i da rade na tome.

Srednja škola „Sveti Sava“ u Bujanovcu ima ukupno 15 odeljenja i 303 učenika za koje je potrebno pronaći adekvatan prostor za nastavak školske godine.

Podsetimo, posao na rekonstrukciji Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu vredan preko 200 miliona dinara dobila je firma „Vijator“ iz Preševa, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Preševska firma „Vijator“ rekonstruiše školu „Sveti Sava“ za 200 miliona, traži se rešenje za selidbu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *