Anastasija predstavila Bujanovac i školu „Sveti Sava“ na Takmičenju za frankofonu pesmu

Piše: I. Jovanović

Olivera Filipović i Anastasija Aleksić

Bujanovac, 6. mart 2023. Anastasija Aleksić, učenica trećeg razreda bujanovačke Srednje škole „Sveti Sava“ predstavljala je svoju školu i grad u polufinalu Takmičenja za frankofonu pesmu 2023. godine održanog u Nišu 4. marta. „Konkurencija je bila izuzetno jaka, nismo se plasirali u finale, ali je ovo značajno iskustvo i uspeh za sve nas“, kaže za naš portal profesorka francuskog jezika Olivera Filipović.

-Naša učenica Anastasija Aleksić prošla je u polufinale, ali ne i u finale, jer je konkurencija od trinaestoro takmičara bila zaista jaka i svi su bili odlični – kaže profesorka Filipović.

Stručni žiri sastavljen od više profesora francuskog jezika i jednog člana niškog simfonijskog orkestra, ocenjivao je, po rečima profesorke, scenski nastup, izgovor na francuskom jeziku, težinu pesme i izbor pesme.

-Ovo je jedno zaista lepo iskustvo, naša škola već treću godinu za redom ima svog predstavnika na takmičenju za frankofonu pesmu, a sa Anastasijom ćemo se spremati i za sledeću godinu – kaže Filipovićeva.

Pored profesorke Olivere Filipović koja je spremala i pratila Anastasiju na takmičenju, u pripremi je učestvovao i profesor muzike u bujanovačkoj školi Nemanja Branković.

Devetnaesto po redu takmičenje za frankofonu pesmu održano je 4. marta u Nišu, u sali simfonijskog orkestra, pod pokroviteljstvom ambasade Francuske.

Takmičenje za frankofonu pesmu organizuju Francuski institut i Studentski kulturni centar Niša još od 2004. godine, a pravo učešća imaju pevači-amateri od 13 do 28 godina.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *