Komunalac raspisuje tender za popravku fontana na trgu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 7. mart 2023. Za popravku fontana, koje ne rade već sedam godina, i zamenu pločica na gradskom trgu u Bujanovcu  JP „Komunalac“ će uskoro raspisati tender za izvođača radova vrednih oko 6,5 miliona dinara.

-Mi ćemo ovih dana raspisati tender za rekonstrukciju fontana – kaže za naš portal direktor JP „Komunalac“ Ruždi Halili.

Predviđeno je, kako kaže, ukupno 6,5 miliona dinara za popravku fontana i zamenu pločica na gradskom trgu.

-Ako sve bude u redu, potrudićemo se da za Dan Evrope, 9. maja, to sve bude gotovo, ali ne zavisi sve samo od nas, procedura je u pitanju, videćemo ko će se javiti na tender, da li će biti nekih žalbi i slično, jer bi to dodatno odložilo početak rekonstrukcije – dodaje Halili.

Nagipove fontane kao spomenici na plus 40

Fontane, čiju estetiku je veliki broj Bujanovčana najblaže rečeno smatrao spornim, instalirane su 2015. godine, kada je grad dobio novi trg od 65 miliona dinara, o čemu su Bujanovačke ranije pisale. Ubrzo posle toga fontane su se pokvarile i do danas nisu proradile.

Rekonstrukcija trga je rađena u vreme predsednikovanja Nagipa Arifija, koji je i sada na čelu lokalne samouprave, a  od samog starta pratile su je brojne kontroverze, ponajviše o opravdanosti ulaganja pomenute sume u ovu svrhu, ali i kvalitetu radova.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *