Opština konkurisala u ministarstvu kod Novice Tončeva, ali projekti tajna

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. mart 2023. Za novac iz ministarstva zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština, koje vodi Surduličanin Novica Tončev, ponovo je konkurisala  Opština Bujanovac, ali su projekti i vrednost tajna. Načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović potvrdila je Bujanovačkim da je Opština prijavila projekat na javni poziv ovog ministarstva, međutim, kako kaže, ne može da otkriva detalje.

-Konkurisali smo kod ovog ministarstva i kod mnogih drugih. Ne otkrivamo detalje o pojedinačnim konkursima do objavljivanja odluka ministarstava. Konkurencija je velika. Kada se objave odluke detaljno ćemo opisati svaki projekat – rekla je danas za naš portal Azemović.

Inače, Opština je na konkursu 2021. godine od ministarstva koje vodi Tončev dobila 7 miliona dinara za kupovinu još jedne čistilice za ulice, koja je isporučena krajem prošle godine.

U Bujanovac stigla čistilica ulica od 13,6 miliona

Na ovogodišnji javni poziv ministarstva zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština stiglo je više od 100 prijava, saopšteno je iz Tončevljevog kabineta.

U saopštenju se navodi da su sve 44 izrazito nerazvijene opštine „pokazale veliku spremnost da, u skladu sa svojim nadležnostima, rade na stvaranju što kvalitetnijih uslova života u svojim sredinama“.

Opštinama je na raspolaganju 400 miliona dinara, a zahtev Tončeva da se taj iznos poveća Vlada Srbije nije ispunila.

Rok za konkurisanje bio je 2. mart.

Prošle godine je za projekte u 42 nerazvijene opštine, koje su prošle  konkurs, dodeljeno 320 miliona dinara za infrastrukturu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *